223180 & 223935

Τι συμβολίζει το κλειδί;

TasosΔιάλειμμα, Τι συμβολίζει;, Υλικά

Το κλειδί ως σύμβολο. Γιατί το χρησιμοποιούμε στα γούρια;

Κλειδί "Καλή Τύχη"

Το κλειδί είναι συμβολικό λόγω της δύναμης του να ανοίγει και της δύναμης του να κλειδώνει. Η έννοια αυτή φαίνεται στο σύμβολο του περιστεριού και του κλειδιού, δηλώνοντας το πνεύμα που ανοίγει τις πύλες του Παραδείσου. Στην Ρωμαϊκή μυθολογία, ο Ιανός, ο θεός των θυρών και των νέων ξεκινημάτων, αρχικά αντιπροσωπευόταν από τα εργαλεία του θυροφυλακα και το κλειδί του.

Στην συμβολική γλώσσα, το κλειδί συχνά δηλώνει την έναρξη και την γνώση που σύντομα ο κάτοχος του κλειδιού θα αποκτήσει. Το χρώμα του κλειδιού είναι επίσης σημαντικό. Το ασημένιο κλειδί αντιπροσωπεύει την ψυχολογική κατανόηση, το χρυσό κλειδί δείχνει την φιλοσοφική σοφία, και το κλειδί που είναι από διαμάντι φτιαγμένο παρέχει την δύναμη να ενεργήσει.

Αιγυπτυακό κλειδί "Ανχ" {Ankh}

Αιγυπτυακό κλειδί “Ανχ” {Ankh}

Υπάρχει επίσης μια σχέση μεταξύ του κλειδιού και του Αιγυπτιακού “ankh” (σημάδι της αιώνιας ζωής).

Το ιερογλυφικό “Ανχ” είναι γνωστό ως κλειδί της ζωής, κλειδί του Νείλου, που χρησιμοποιούνταν ως σύμβολο του σύμπαντος και της ζωής, ανθρώπινης και θείας, το οποίο σχηματίζεται από το συνδυασμό των αρσενικών και θηλυκών συμβόλων αντίστοιχα, του Όσιρη και της Ίσιδας, ως σύμβολο της ένωσης των δύο αναπαραγωγικών δυνάμεων του ουρανού και της γης.

Σαν αρχέτυπο σύμβολο, το κλειδί αντιπροσωπεύει την γνώση ή την ικανότητα να ανοίξεις τις πύλες προς την αθανασία.

Το να βρεις ένα κλειδί δηλώνει το στάδιο πριν την πραγματική ανακάλυψη του θησαυρού, που βρίσκεται μετά από μεγάλες δυσκολίες. “Το κλειδί που θα ανοίξει τις πόρτες των προσδοκιών σας“, όπως λένε πολλοί.

Φτιάξτε γούρια και ευχηθείτε στους αγαπημένους σας με Κλειδί για καλή τύχη, δύναμη, γνώση και ξεκλείδωμα της πόρτας που οδηγεί στα όνειρα, τον Παράδεισο, την αθανασία και τη Ζωή.

Κλειδάκια

Κλειδάκια