Χρωματιστά πουλάκια 601001

Σφυρίχτρες πουλάκια!

Nicholas NewmanΥλικά

Κεραμικά πουλάκια κλασικές σφυρίχτρες. Το πουλάκι είναι κεραμικό και σφυρίζει κανονικά, ενώ αν τοποθετήσετε μέσα νερό σφυρίζοντας, ακούγεται το κελάηδισμα του πουλιού.

Η λαλίτσα είναι ένα πολύ παλιό παιχνίδι, με διάφορες ονομασίες, που διασκέδασε γενιές και γενιές. Σήμερα αναφέρεται στα σχολικά βιβλία. Λαλίτσα, παγιαβλάκι, ή πουλάκι είναι το ίδιο πάντα παιχνίδι. Ένα κεραμικό πουλάκι που όταν βάζεις νερό και φυσάς, εκείνο κελαηδάει σαν αληθινό.

Σφυρίχτρες που κελαηδούν!

Σφυρίχτρες που κελαηδούν!

Είναι ένα παιχνίδι με παιδαγωγική αξία, καθώς εκτός από τη διασκέδαση  που προσφέρει στα παιδιά, βοηθά στον έλεγχο της αναπνοής καθιστώντας το ιδανικό για την διδασκαλία παιδιών με προβλήματα λόγου.

Όπως αναφέρει και το Wikipedia, οι Λαλίτσες είναι μικρά αερόφωνα μουσικά όργανα μικρού μεγέθους, που μοιάζουν με σφυρίχτρες και χρησιμοποιούνται στην Ελληνική Μουσική. Έχουν σχήμα περίπου σφαιρικού αγγείου ή δοχείου και λέγονται επίσης και ΝεροσφυρίχτρεςAηδονάκια ή Κούκοι. Τη χρήση τους τη συναντούμε στα βυζαντινά χρόνια, σε μικρά και κοίλα κεραμουργήματα, πάνω σε ζωόμορφες λαβές γκλίτσας και αλλού, με ένα επιστόμιο, συνήθως μισογεμισμένες με νερό όπου χρησιμοποιούνται για να βγάζουν ήχο. Μερικές λαλίτσες παράγουν διάφορες νότες (όπως η οκαρίνα), άλλες δεν διαθέτουν τρύπες για τα δάχτυλα κι έτσι παράγουν πάντα την ίδια στερεότυπη νότα (όπως οι σφυρίχτρες). Η εθνομουσικολογία τις μελετά με το ίδιο ενδιαφέρον όπως και τα υπόλοιπα μουσικά όργανα.

Πουλάκια μουσικά όργανα

Πουλάκια μουσικά όργανα

Λευκά πουλάκια σφυρίχτρες!

Λευκά πουλάκια 601000

Λευκά πουλάκια 601000

Κεραμικά χρωματιστά πουλάκια σφυρίχτρες!

Χρωματιστά πουλάκια 601001

Χρωματιστά πουλάκια 601001

Τα πουλάκια έχουν διαφορετικό κωδικό ανά χρώμα:

ΚΩΔΙΚΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΙΜΗ

601000

Πορσελάνινη σφυρίχτρα πουλάκι 7x5cm

2,45 €

601001

Πορσελάνινη σφυρίχτρα πουλί χρωματιστή 6x5cm

2,45, €

*Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ενδέχεται να αλλάξουν, συνεπώς για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας...

Όλα τα υλικά που βλέπετε στις εικόνες επάνω θα τα βρείτε στο κατάστημα NewMan στη Θησέως στο Σύνταγμα. Ανακαλύψτε τα στο κατάστημά μας στο κέντρο της Αθήνας. Δες στο χάρτη πού θα μας βρεις.

Φωτογραφίες από Newman Co © 2015