Ευχές!

Τα 4 “μαγικά” συστατικά της μπομπονιέρας 2012!

Newman Βάπτιση, Γάμος, Τι συμβολίζει;, Υλικά

Η μπομπονιέρα μου!

Έχετε «ξεφυλλίσει» τον παγκόσμιο ιστοχώρο, γνωστό σε όλους ίντερνετ, για να μάθετε και να δείτε τα πάντα για όλα τα νυφικά και βαπτιστικά που υπάρχουν, και τώρα αναρωτιέστε τι θα κάνετε με μπομπονιέρα? Μην πελαγώνετε μπροστά στην απόφαση αυτή!

 Η μπομπονιέρα θα είναι μοναδική και υπέροχη όπως εσείς!

Snowy Happy New Year!

Η κλασική παραδοσιακή μπομπονιέρα με το τούλι και τα κουφέτα όπως την γνωρίζουμε χρόνια τώρα, έχει μεταμορφωθεί! Έχει  προσωποποιηθεί για να είναι πιο κοντά στα γούστα μας και το προσωπικό ξεχωριστό στυλ του καθενός. Αυτό είναι πλέον γνωστό και επιβεβαιώνεται κάθε φορά που φεύγουμε από μια τελετή θαυμάζοντας μια μπομπονιέρα πρωτότυπη και φρέσκια! Οι μπομπονιέρες με στυλ, ειδικά όταν τις αγοράζουμε έτοιμες είναι λίγο “τσιμπημένες”. Αυτό όμως δεν γίνεται για λόγους εντυπωσιασμού. Απλούστατα, προσφέρουμε στους καλεσμένους μας ένα αναμνηστικό το οποίο εκφράζει «κάτι» από εμάς! Και μπορεί να είναι και τόσο οικονομική όσο δεν φαντάζεστε… αν τη φτιάξουμε μόνοι μας!

Εμείς βάζουμε τα υλικά, εσείς βάζετε την ιδέα και μαζί έχουμε φτιάξει την πιο οικονομική και ξεχωριστή μπομπονιέρα!

Γιατί η προσωποποιημένη μπομπονιέρα εκτός από μοναδική, είναι και ΔΙΚΗ ΣΟΥ! Τι εννοούμε προσωποποιημένη μπομπονιέρα? Εννοούμε τη μπομπονιέρα που εκφράζει το στυλ, την άποψη και την αγάπη των ανθρώπων που παντρεύονται και των γονέων που βαφτίζουν το παιδί τους! Είναι σημαντική όσο το προσκλητήριο, η διακόσμηση της εκκλησίας, το τραπέζι της δεξίωσης, τα νυφικά και τα βαπτιστικά! Εμείς προτείνουμε να συνδέονται με ένα κοινό θέμα όλα μεταξύ τους.

BAD-211-S6549 thiki gia fotografia nyfi k gampros

Σήμερα, οι περισσότερες μπομπονιέρες αναφέρουν κάπου το όνομα του ευτυχισμένου ζευγαριού ή του μωρού που βαπτίζεται. Είτε είναι τυπωμένο στην κορδέλα, είτε γραμμένο καλλιγραφικά σε κάποια ετικέτα, είτε είναι χαραγμένο, πάντως τις περισσότερες φορές θα δούμε τα ονόματα του ζεύγους ή του παιδιού συνοδευόμενα από την ημερομηνία της τελετής. Κάποιοι μάλιστα συμπυκνώνουν σε μια μικρή πρόταση την αγάπη τους και τις ευχαριστίες προς τους καλεσμένους. Αυτό είναι προσωποποίηση της μπομπονιέρας μου!

Η μπομπονιέρα μπορεί να αντανακλά το θέμα του γάμου ή της βάπτισης, όπως για παράδειγμα καλοκαίρι, παραλία, άνοιξη ή τα χρώματα της τελετής, γήινα, παστέλ κλπ. Πολλοί είναι οι καλοκαιρινοί γάμοι ή βαπτίσεις που χρησιμοποιούν όστρακα, δίχτυα και μπουκαλάκια με άμμο για τη διακόσμηση, για τη δεξίωση αλλά και για τη μπομπονιέρα. Οι ανοιξιάτικοι γάμοι συνήθως έχουν πιο λουλουδένιες εμπνεύσεις, ενώ οι φθινοπωρινοί  ακολουθούν συνήθως πιο γήινες φθινοπωρινές αποχρώσεις. Όπως κι αν έχει η περίσταση, οι γάμοι και οι βαπτίσεις με «θέμα», όποιο κι αν είναι αυτό, είναι όμορφοι και μπορούν να είναι πολύ οικονομικοί.

Γιατί είναι σημαντική η δική μου πινελιά?

Ένα δώρο πάντα κρύβει ένα συμβολισμό. Ένα αναμνηστικό δωράκι, όπως είναι η μπομπονιέρα, συμβολίζει βαθιά αισθήματα ευγνωμοσύνης. Επιπλέον, συμβολίζει ευχές για υγεία, αφθονία, πλούτο, ευτυχία και αγάπη που είναι τα σημαντικότερα στοιχεία για έναν ευτυχισμένο γάμο και για ένα νεοβάπτιστο παιδί. Τα κουφέτα που βάζουμε στις μπομπονιέρες, όπως έχουμε αναφέρει ξανά σε προηγούμενο άρθρο, αντικατοπτρίζουν τη γλυκόπικρη ζωή!

Ευχές!Πέραν όμως του καθαρά συμβολικού χαρακτήρα, οι μπομπονιέρες μπορούν να είναι και πρακτικές. Εφόσον το διακοσμητικό στοιχείο που προσφέρουμε είναι και χρηστικό! Σίγουρα υπάρχουν πολύ όμορφες καθαρά διακοσμητικές μπομπονιέρες. Το αναμνηστικό δωράκι, όμως, έχει διαφορετική σημασία. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν το δωράκι με βάση το μέρος όπου γνωρίστηκαν ή αρραβωνιάστηκαν, ενώ για τις βαπτίσεις επιλέγονται πολύ συχνά παιδικά παιχνίδια.

Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό στις μπομπονιέρες μπορεί να είναι η διαφορετικότητα. Όταν για παράδειγμα, το δωράκι της μπομπονιέρας βάπτισης είναι μια ξύλινη σβούρα, άλλα έχουμε επιλέξει 5 διαφορετικά σχέδια ή χρώματα, η κάθε μπομπονιέρα θα είναι διαφορετική! Αυτό εμπεριέχει το διασκεδαστικό παιδικό κομμάτι της μπομπονιέρας αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν «γέφυρα» φέρνοντας κοντά τους άγνωστους μεταξύ τους καλεσμένους, μόνο και μόνο από την περιέργεια να δουν και τα άλλα δωράκια!

Εν κατακλείδι, η μπομπονιέρα είναι ένα «Ευχαριστώ» προς όλους τους καλεσμένους που μπήκαν στον κόπο να παρευρίσκονται στο γάμο και τη βάπτιση μας. Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά μαγικά συστατικά μιας υπέροχης μπομπονιέρας??…. Πρόσθεσε μια ιδέα συμβολικότητας, ένα στοιχείο πρακτικότητας, ένα άγγιγμα της προσωπικότητάς σου και φυσικά πολλή αγάπη, και οι καλεσμένοι θα θυμούνται το γάμο σου και τη βάπτιση του παιδιού σου για πάντα!

Καλή Χρονιά με Υγεία, Δημιουργικότητα και πολλή πολλή Αγάπη!!!

Ευτυχισμένο το 2012!

Ευτυχισμένο το 2012!

Leave your idea or comments