Ονειροπαγίδες χειροποίητες NewMan

Ονειροπαγίδες

Lilian NewmanDIY υλικά, Lilian's Handmade Creations, Γάμος, Τι συμβολίζει;, Υλικά

Τι είναι η Ονειροπαγίδα και τι συμβολίζει;

Η Ονειροπαγίδα είναι χειροτέχνημα με μαγική σημασία, που πρωτο-χρησιμοποιήθηκε από τους Ινδιάνους για την προστασία από τα κακά όνειρα.

Ένας ινδιάνικος μύθος λέει πώς η Asibikaashi (γυναίκα αράχνη) αφού βοήθησε τους θεούς να βάλουν τον ήλιο στην πορεία του, προκειμένου να προστατέψει τα παιδιά της από τα κακά πνεύματα που κυκλοφορούσαν το βράδυ, έφτιαχνε έναν ιστό, το λυκόφως.Αυτό όμως δεν ήταν αρκετό. Έτσι, οι μανάδες ξεκίνησαν να φτιάχνουν ονειροπαγίδες.

_MG_2520 copy

Ονειροπαγίδες κατασκεύασαν αρχικά οι Ινδιάνοι Τσιπέουα (αλλιώς Οτζίμπουε). Τις κατασκεύαζαν πλέκοντας σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο ιτιάς, με μια πλέξη που θύμιζε ιστό αράχνης. Συνήθως τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα.

Υποτίθεται ότι μόνο τα καλά όνειρα μπορούσαν να περάσουν από την κεντρική τρύπα της ονειροπαγίδας, ενώ τα κακά σκάλωναν και έμεναν παγιδευμένα. Στη συνέχεια, τα παγιδευμένα κακά όνειρα θα διαλύονταν με το πρώτο φως της αυγής.

Κάτω από την ονειροπαγίδα, κρέμεται ένα φτερό, με σκοπό να διδάξει στο μωρό την αξία του ανέμου ή τη σοφία (αν είναι από κουκουβάγια) ή θα γίνει το πρώτο φτερό του παιδιού όταν μεγαλώσει.

_MG_2504 copy

Ονειροπαγίδες & στολισμός Γάμου

Οι ονειροπαγίδες λειτουργούν ως “παγίδες” για τα κακά όνειρα, οι οποίες “πιάνουν” μόνο τα όμορφα, χαρούμενα όνειρα και μας τα κάνουν, κάποια στιγμή, αληθινά. Εμείς προτείνουμε τις ονειροπαγίδες στο στολισμό του γάμου ώστε να προστατεύουν τους νεόνυμφους από οτιδήποτε κακό, επιτρέποντας μόνο στα καλά όνειρα να πραγματοποιηθούν!

_MG_2473 copy

DIY Dream Catcher! Τι υλικά χρειάζομαι για να φτιάξω μια ονειροπαγίδα;

Για να φτιάξω τις ονειροπαγίδες εγώ, μπορώ να χρησιμοποιήσω υλικά όπως δαντέλες, κιπούρ, μεταξωτά κουρέλια, κορδέλες και κορδόνια, μαργαριτάρια, χάντρες & πέρλες, κρύσταλλα, κομμάτια από το νυφικό, πούπουλα & φτερά, πλεκτά κειμήλια της Γιαγιάς ή άλλα προικιά της Γιαγιάς.

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν ιδέες και λεπτομέρειες από τις ονειροπαγίδες που φτιάξαμε με αγάπη για να πραγματοποιηθούν όλα σας τα όμορφα όνειρα ζωής.

_MG_2524 copy _MG_2514 copy _MG_2508 copy _MG_2504 copy _MG_2502 copy _MG_2482 copy _MG_2472 copy

Για διευκρινίσεις σχετικά με τιμές για έτοιμες ονειροπαγίδες ή για τα υλικά να τις φτιάξετε εσείς, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας. Δείτε τα τηλέφωνα ή στείλτε μας μήνυμα στη σελίδα Επικοινωνίας εδώ.

*Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ενδέχεται να αλλάξουν, συνεπώς για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας. Για άμεση εξυπηρέτηση και παραγγελίες παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο τηλ: 210-3228180.

Όλα τα υλικά που βλέπετε στις εικόνες επάνω θα τα βρείτε στο κατάστημα NewMan στη Θησέως στο Σύνταγμα. Ανακαλύψτε τα στο κατάστημά μας στο κέντρο της Αθήνας. Δες πού θα μας βρεις.

Φωτογραφίες από Newman Co © 2016

 

Leave your idea or comments