Διακοσμητικοί καρυοθραύστες (38cm) σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές.

Διακοσμητικοί Καρυοθραύστες

NewmanDIY υλικά, Υλικά, Υλικά για εποχιακά, Χριστούγεννα

Σε αυτήν την ανάρτηση και παρουσιάζοντας σας τους διακοσμητικούς Καρυοθραύστες μας (38cm) αποφασίσαμε να σας πούμε δυο λόγια για την ιστορία της ιδιαίτερης αυτής κούκλας και για τη σύνδεση της με τις χριστουγεννιάτικες παραδόσεις.

Οι Καρυοθραύστες προέρχονται από την Γερμανία και στην γερμανική παράδοση είναι σύμβολα της καλής τύχης, που τρομάζουν τα κακά πνεύματα.

Μια από τις πολλές ιστορίες καταγωγής τους, αποδίδει την δημιουργία της πρώτης κούκλας σε έναν τεχνίτη από το Seiffen. Συχνά δίδονταν ως δώρα και κάπως έτσι συνδέθηκαν και με την εποχή των Χριστουγέννων.

Στη γερμανική παράδοση είναι σύμβολα της καλής τύχης και τρομάζουν τα κακά πνεύματα.

Η μεγάλη δημοτικότητά τους φυσικά προήλθε από τον «Καρυοθραύστη» του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, το γνωστό μπαλέτο, που βασίζεται στην ιστορία του Ε.Τ.Α Hoffmann «Ο Καρυοθραύστης και ο Βασιλιάς των Ποντικών», στην οποία ο Καρυοθραύστης δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα παιδικό στρατιωτάκι. Ένα στρατιωτάκι που όταν το ρολόι σήμανε μεσάνυχτα ξαφνικά πήρε ζωή! Ηγέτης των υπόλοιπων στρατιωτικών εναντίον του Βασιλιά των Ποντικών.

Διακοσμητικοί καρυοθραύστες (38cm) σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές.

Καρυοθραύστες λοιπόν για την εορταστική σας διακόσμηση, για τα δώρα της Πρωτοχρονιάς και για να μένετε συντονισμένοι με τις παγκόσμιες τάσεις που θέλουν κάθε χρόνο τους ιδιαίτερους αυτούς στρατιώτες με τις πολύχρωμες στολές στην πρώτη γραμμή του χριστουγεννιάτικου στολισμού.

Διακοσμητικοί καρυοθραύστες (38cm) σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές.

Δείτε τους κωδικούς και τις τιμές στον ακόλουθο πίνακα.

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΙΜΗ ΜΟΝΑΔΑΣ
380469 Καρυοθραύστης 38cm 22,00 €

*Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ενδέχεται να αλλάξουν, συνεπώς για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας. Για άμεση εξυπηρέτηση και παραγγελίες παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο τηλ: 210-3228180.

Όλα τα υλικά που βλέπετε στις εικόνες επάνω θα τα βρείτε στο κατάστημα NewMan στη Θησέως στο Σύνταγμα. Δες πού θα βρεις το κατάστημα Newman στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Φωτογραφίες Newman Co © 2017