ονειροπαγίδες σεμεδάκια oneiropagides dreamcatcher semedakia giagia

Μοναδική σύνθεση με χειροποίητες ονειροπαγίδες

NewmanDIY υλικά, Lilian's Handmade Creations, Γάμος, Υλικά, Υλικά για εποχιακά

Οι περισσότεροι από εμάς θυμόμαστε τη γιαγιά μας να κάθεται τα απογεύματα στην αγαπημένη της θέση και να πλέκει με το βελονάκι, υπέροχα εργόχειρα, είτε για να τα δωρίσει άμεσα σε κάποια από τα παιδιά της, είτε για να τα στρώσει στο σπίτι, είτε θέλοντας να συμπληρώσει με όμορφα διακοσμητικά και χρηστικά είδη την προίκα μας. Από τα χέρια της φτιάχνονταν με θαυμαστό τρόπο, διαφόρων σχεδίων και διαστάσεων σεμέν, καρέ, πλεκτά τραπεζομάντιλα και κουβέρτες φιγούρας, μαξιλαροθήκες και φυσικά δαντέλες που στη συνέχεια ράβονταν πάνω σε υφάσματα, δημιουργώντας υπέροχα σετ για όλο το σπίτι. Τα μικρότερα σε μέγεθος κομμάτια, τα πετσετάκια όπως συνήθως λέγονται, προορίζονταν για όλες τις μικρές επιφάνειες, όπως οι ξύλινες ανθοστήλες που υπήρχαν στα περισσότερα σπίτια, τα μικρά και στενά ραφάκια στα έπιπλα – πιατοθήκες, αλλά και για τους δίσκους σερβιρίσματος, οι οποίοι έπρεπε απαραίτητα να καλύπτονται και να στολίζονται με ένα πλεκτό εργόχειρο.

Αυτά ακριβώς, τα πλεκτά με το βελονάκι εργόχειρα, ανακάλυψε στο μπαούλο της γιαγιάς η κα Λίλιαν Νιούμαν και τους έδωσε νέα πνοή, μέσα από το καλλιτεχνικό έργο που δημιούργησε και διακοσμεί εντυπωσιακά τον τοίχο με ένα ρομαντικό ύφος.

ονειροπαγίδες σεμεδάκια oneiropagides dreamcatcher semedakia giagia

Σύνθεση από χειροποίητες ονειροπαγίδες φτιαγμένες με τελάρα κεντήματος και εργόχειρα της γιαγιάς

Αφού χρωμάτισε τα σεμεδάκια με ειδικές βαφές σε παστέλ αποχρώσεις, τα προσάρμοσε σε τελάρα κεντήματος, ανάλογων διαστάσεων, φτιάχνοντας vintage ονειροπαγίδες. Τα τελάρα τα στόλισε με χάντρες, κρέμασε ιδιαίτερα φτερά στρουθοκαμήλου, καθώς και μεταξωτές κορδέλες, αλλά και βαμβακερές κορδέλες και τα ένωσε μεταξύ τους, δημιουργώντας μια μεγάλη σύνθεση. Για να ολοκληρώσει το έργο της, διάλεξε το κατάλληλο κλαδί συκιάς και το κρέμασε σε οριζόντια θέση στον τοίχο. Στο κλαδί στερέωσε το έργο της με τις ονειροπαγίδες, με τη βοήθεια πετονιάς (μισινέζας).

Εφόσον αναζητάτε κάτι εντυπωσιακό, vintage, boho και ρομαντικό για να διακοσμήσετε κάποιο χώρο ή ένα event, αυτή η σύνθεση με ονειροπαγίδες είναι η τέλεια επιλογή! Μπορείτε να τονίσετε περισσότερο το στυλ που σας αρέσει…

ονειροπαγίδες σεμεδάκια oneiropagides dreamcatcher semedakia giagia

Όλα τα υλικά χειροτεχνίας για να φτιάξετε τις δικές σας ονειροπαγίδες, αλλά και ολόκληρες διακοσμητικές συνθέσεις με αυτές, τα βρίσκεται σε μοναδική ποικιλία στο κατάστημα Newman

Για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας. Για άμεση εξυπηρέτηση και παραγγελίες παρακαλούμε να τηλεφωνήσετε στο τηλ: 210-3228180.

Όλα τα υλικά που βλέπετε στις εικόνες επάνω θα τα βρείτε στο κατάστημα NewMan στη Θησέως στο Σύνταγμα. Δες πού θα βρεις το κατάστημα Newman στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα.

Φωτογραφίες Newman Co © 2017

Leave your idea or comments