Women's Top 10 colors 2015

Τάσεις Χρώματα 2015

NewmanΔιάλειμμα

Σύμφωνα με έρευνα της Pantone, της παγκόσμιας αρχής στο χρώμα, η οποία μελέτησε τους σχεδιαστές μόδας του New York Fashion Week και όχι μόνο, θα δούμε τις πιο σημαντικές τάσεις χρωμάτων για την επερχόμενη σεζόν. Στη συνέχεια θα δούμε πώς διαμόρφωσε τα Top-10 των χρωμάτων για τη μόδα 2015 σε γυναίκες και άντρες.

Φυσικά, μην ξεχνάμε πως τα χρώματα της Pantone είναι άκρως εξειδικευμένα και διαχωρισμένα σε ονομασίες και τόνους που διαφέρουν μεταξύ τους ελάχιστα. Αν ποτέ βρεθήκατε σε θέση να επιλέξετε χρώμα για τοίχο, θυμηθείτε τις καρτέλες με τα χρώματα και πόσο απειροελάχιστα διαφορετικοί μεταξύ τους τόνοι υπάρχουν ανά χρώμα. Οπότε, οι χρωματισμοί που θα δείτε στη συνέχεια είναι ενδεικτικοί και σε καμία περίπτωση μην αναμένετε να μπείτε σε κατάστημα ρούχων, αξεσουάρ ή ακόμα και συσκευασίας και ζητάτε να βρείτε τα χρώματα με αυτές τις ονομασίες. Αυτό είναι μια συμβουλή, για να μην μπερδευτείτε και ψάχνετε τα ίδια ακριβώς! Στο NewMan θα βρείτε αποχρώσεις είτε ίδιες είτε παραπλήσιες με αυτές των εικόνων που ακολουθούν.

Η δεκάδα για τη μόδα της Γυναίκας 2015

Women's Top 10 colors 2015

Women’s Top 10 colors 2015

Αυτή την εποχή θα υπάρχει μια κίνηση προς τα ψυχρότερα και πιο απαλά χρώματα. Μια εκλεκτική, αιθέρια μίξη από διακριτικά έντονα, απαλά παστέλ και φυσικά ουδέτερα χρώματα θα είναι στο επίκεντρο, καθώς οι σχεδιαστές μόδας επηρεάζονται από ονειροπολήσεις σε παλιότερες απλούστερες εποχές. Οι αναμνήσεις από ρετρό απολαύσεις, η παραδοσιακή και φλοράλ τέχνη και ο μαγικός κόσμος των τροπικών τοπίων θα αποκαταστήσουν ένα αίσθημα ευεξίας καθώς θα προχωράμε στους πιο ζεστούς μήνες.

«Πολλοί αισθάνονται την υποχρέωση να εξαρτώνται από το ρολόι γιατί φοβούνται μήπως χάσουν κάτι σημαντικό. Έχει δημιουργηθεί ένα όλο και αυξανόμενο κίνημα να βγούμε έξω και να δημιουργήσουμε “ήσυχες ζώνες” όπου θα είμαστε αποκομμένοι από τεχνολογία ώστε να χαλαρώσουμε και να προσφέρουμε στον εαυτό μας τον χρόνο να σταματήσει και να καθίσει ακίνητος.», μας λέει η  Leatrice Eiseman, executive director του Pantone Color Institute®.

«Οι φετινές επιλογές των χρωμάτων ακολουθούν το ίδιο μινιμαλιστικό “en plein air” θέμα, παίρνοντας ερέθισμα από τη φύση, αντί να επαναπροσδιοριστούν βιομηχανικά. Απαλές, δροσερές αποχρώσεις δένουν με διακριτικούς ζεστούς τόνους για να δημιουργήσουν μια ήρεμη απόδραση από την καθημερινή φασαρία και τον θόρυβο.»

Χρώματα Γυναίκας 2015

Χρώματα Γυναίκας 2015 Πηγή: Pantone

Στο ένα άκρο της παλέτας για τις γυναίκες φέτος κάθεται το Aquamarine,ένα ανάλαφρο αιθέριο μπλε με μια δροσερή και ονειρική αίσθηση, το οποίο συνδυάζεται όμορφα με τα υπόλοιπα μπλε και πράσινα της δεκάδας. Φέρνοντας στο νου εικόνες από χαλαρωτικά τροπικά νερά, το Scuba Blue φέρνει διάθεση για παιχνίδι καθώς αναζωογονεί σώμα και νου, ενώ το Lucite Green, ένα μαλακό γαλήνιο πράσινο μας δίνει μια φρέσκια αίσθηση διαύγειας.

Ζευγαρώστε το Lucite Green με το δυναμικό Classic Blue για ένα ισορροπημένο και αναζωογονημένο λουκ. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το Κλασικό Μπλε είναι μια ισχυρή και αξιόπιστη επιλογή που με την υδάτινη ιδιότητά του θεωρείται στοχαστικό και εσωστρεφές.

Ισορροπώντας την ψυχρότητα των χρωμάτων Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015, το «ψημένο αμύγδαλο», Toasted Almond, ένα ηλιοκαμμένο ουδέτερο χρώμα, προσφέρει διαχρονική και ανακουφιστική ζεστασιά.

Φέρνοντας στο νου τον ήλιο που πέφτει επάνω στο δέρμα μας κατά τη διάρκεια των ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών μηνών, το χρώμα Toasted Almond ταιριάζει πολύ και με το Strawberry Ice, μια ανοιχτή απόχρωση κοραλλιού, και με το Tangerine, μια τονωτική φιλική άποψη πορτοκαλιού που προσθέτει μια τολμηρή πινελιά στο ανοιξιάτικο χρωματολόγιο. Συνδυάστε και τα τρία μαζί για μια νόστιμη, σχεδόν ρετρό-εμπνευσμένη εμφάνιση.

Προερχόμενο από τη θαλπωρή και την ευτυχία, το χρώμα Custard, που εξυπηρετεί ένα περιεκτικότατο κίτρινο για την ανοιξιάτικη χρωμο-παλέτα, και το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με το Classic Blue για ένα θαλασσινό λουκ. Μοιάζει πολύ με το κρασί από το οποίο πήρε το όνομά του το χρώμα Marsala. Αυτή η συναρπαστική και εγκάρδια απόχρωση περιλαμβάνει την ικανοποιητική αφθονία ενός γευστικού δείπνου , ενώ η καφεκόκκινη βάση του προσδίδει μια εκλεπτισμένη γήινη φυσικότητα. Το Marsala δένει αρμονικά με το Glacier Gray, ένα διαχρονικό και διακριτικό γκρι το οποίο προσδίδει μια αίσθηση ευγενικής ξεκούρασης ως ένα ακόμα πρακτικό ουδέτερο χρώμα. Συνδυάστε το  Marsala και το Glacier Gray μαζί με το Aquamarine για ένα απροσδόκητα ευχάριστο συνδυασμό ιδανικό για την Άνοιξη.

Η δεκάδα για τη μόδα του Άντρα 2015

Men's Top 10 colors 2015

Men’s Top 10 colors 2015

Το χρωματολόγιο 2015 για τη μόδα στους άντρες παίρνει μια απροσδόκητη απόκλιση από τις γυναικείες αποχρώσεις, συγκριτικά με τις προηγούμενες σεζόν. Τα χρώματα στην ανδρική παλέτα τονίζουν την ανάγκη για ρεαλιστικές αποχρώσεις, όπου οι φυσικοί τόνοι έχουν διανθιστεί με βαθιά θεμελιώδη χρώματα με αποτέλεσμα μια λιτή και εκλεπτυσμένη δεκάδα.

Ένα αιώνιο αγαπημένο χρώμα για τους άνδρες, το Dusk Blue προσφέρει μια δροσερή, ήρεμη γαλήνη, αντιπροσωπευτική του ουρανού. Βάλτο δίπλα στο Glacier Gray, ένα αρσενικό και πρακτικό ουδέτερο χρώμα, ή το Treetopτο υγιές και αρμονικό πράσινο της φύσης, για ένα ευτυχές πάντρεμα από ευπροσάρμοστα, δροσερά, θερμά και ουδέτερα χρώματα.

Χρώματα Άνδρα 2015

Χρώματα Άνδρα 2015 Πηγή: Pantone

Το Classic Blue παραμένει στις κύριες αποχρώσεις, καθώς είναι πολύ ισχυρό στα κοστούμια αλλά και τα καθημερινά ρούχα, ενώ το Toasted Almond συνεχίζει να εξυπηρετεί ως άλλο ένα βασικό ουδέτερο χρώμα. Με την κιτρινοπράσινη χροιά του το χρώμα Woodbine είναι ένα τροπικό πράσινο το οποίο περιγράφεται καλύτερα ως το ουδέτερο της φύσης που ταιριάζει υπέροχα με το γήινη και στιβαρή όψη του Sandstone.

Το αρρενωπό και στέρεο Titanium είναι ένα γκρι που αποδίδει διαχρονικότητα και αποπνέει δύναμη, ενώ το Marsala προσφέρει μια ισχυρή και πλούσια αντίθεση με τα άλλα χρώματα της παλέτας και συνδυάζεται εντυπωσιακά με άλλους βαθείς τόνους όπως το Classic Blue, καθώς και το ουδέτερο Sandstone.

Φτιάξτε ένα γοητευτικό μίγμα με το Woodbine, το Titanium και το Lavender Herb, το πιο μοδάτο και ζωηρό χρώμα της παλέτας. Καθώς οι μωβ αποχρώσεις συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος στην ανδρική μόδα, ο μεσαίος τόνος της λεβάντας που δίνει το Lavender Herb προσφέρει ένα ρετρό και σχεδόν νοσταλγικό στοιχείο στο ανδρικό χρωματολόγιο.

Οι κυρίαρχες αποχρώσεις του 2015

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Pantone, η παγκόσμια αρχή στο χρώμα, ερευνά τους σχεδιαστές μόδας του New York Fashion Week και όχι μόνο, για να μας φέρει τις πιο σημαντικές τάσεις χρωμάτων για την επερχόμενη σεζόν.

 Θα ακολουθήσει σύντομα άρθρο σχετικά με τα χρώματα, τους συνδυασμούς και τις τάσεις που θα επικρατήσουν στο Γάμο φέτος, οπότε μείνετε συντονισμένοι, γιατί θέλετε να είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε “τί παίζει” το 2015 στη μόδα του γάμου; (δες εδώ)

Leave your idea or comments