Χρώματα 2014

Μόδα τάσεις 2014!

Newman Διάλειμμα

Χρώματα Γάμου 2014 ♥

Για φέτος την Άνοιξη του 2014 από τους σχεδιαστές μόδας θα δούμε ένα μοντέρνο ελιγμό από το κλασικό, αφού θα δούμε το “πάντρεμα” των απαλών παστέλ με τα έντονα δυνατά χρώματα, δημιουργώντας μια πολύχρωμη ισορροπία. Με έμπνευση την ανάμειξη των ανθισμένων λουλουδιών, των ταξιδιών και της σύγχρονης δυναμικής γυναίκας, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν το χρώμα για να ανανεώσουν, να αναβιώσουν και να προκαλέσουν τη συμβατική σοφία.

H Leatrice Eiseman κατέχει διευθυντική θέση στο ινστιτούτο Pantone Color Institute και ως ειδήμων των χρωμάτων, γνωστή ως ο “γκουρού χρωμάτων της Αμερικής”, δήλωσε: “Αυτή την εποχή, οι καταναλωτές αναζητούν μια κατάσταση διανοητικής, συναισθηματικής και καλλιτεχνικής ισορροπίας. Ενώ αυτή η ανάγκη για σταθερότητα αντανακλάται στη σύνθεση της παλέτας, η έμφυτη μεταβλητότητα των μεμονωμένων χρωμάτων επιτρέπει τον πειραματισμό στη νέα εμφάνιση και το συνδυασμό των χρωμάτων.”

Fashion Color Report Spring 2014 by Pantone

Fashion Color Report Spring 2014 by Pantone

*Εικόνα από Pantone.

Τρία πολύ ευπροσάρμοστα παστέλ διακρίνονται στη μία άκρη της παλέτας, και, καθώς έχουμε συνηθίσει αρκετά να βλέπουμε τα χρώματα αυτά ως φόντο της φύσης, μπορούν να συνδυαστούν πολύ δημιουργικά με οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα χρώματα στην παλέτα.

Το Placid Blue (=ένα απαλό γαλήνιο μπλε) σαν μια τέλεια εικόνα του ήρεμου και ήσυχου ουρανού, προκαλεί την αίσθηση μιας ειρηνικής γαλήνης, καθώς το Violet Tulip (=μωβ της τουλίπας), ένα ρομαντικό vintage μωβ ξυπνά μια μελαγχολική νοσταλγία. Σαν την καταπράσινη κατάφυτη σκιά των ανοιξιάτικων φυλλωμάτων, το Hemlock (=απόχρωση του βεραμάν), ένα καλοκαιρινό καλλωπιστικό πράσινο προσφέρει μια διακοσμητική νότα πολύ διαφορετική από τις αποχρώσεις πράσινου που βλέπαμε τις τελευταίες περιόδους. Ζευγαρώστε οποιοδήποτε από αυτά τα ευέλικτα παστέλ χρώματα με μια πιο έντονη απόχρωση για μια εμφάνιση σύμφωνη με την τελευταία λέξη της μόδας.

Placid-Blue-Hemlock -combination

Συνδυασμός Placid Blue με Hemlock

* Εικόνα από SouthBound Bride.

violet tulip 013

Violet Tulip

*Εικόνα από TF.

Το χρώμα Sand (= της άμμου) είναι ένα ζεστό και ευχάριστο ουδέτερο χρώμα που μας φέρνει στο νου εικόνες από την παραλία και τις ξένοιαστες μέρες του καλοκαιριού. Δοκιμάστε να συνδυάσετε το χρώμα της άμμου με το Hemlock (= απαλό βεραμάν) για μια τέλεια, φυσική ισορροπία. Το χρώμα Paloma (= γκρι απόχρωση σαν το περιστέρι) είναι η πεμπτουσία της ουδετερότητας, ένα τόσο ενδιαφέρον χρώμα που μπορεί να φορεθεί μόνο του ή σε συνδυασμό με οποιοδήποτε χρώμα για μια ισορροπημένη σοφιστικέ εμφάνιση.

sand 01

Sand (άμμος)

*Εικόνα από Wedding Day.

Pantone-Placid-Blue-Paloma

Συνδυασμός Placid Blue με Paloma

*Εικόνα από SouthBound Bride.

Το Cayenne (=κόκκινο πιπέρι καγιέν) είναι ένα μέτρια έντονο κόκκινο, θυμίζει το κοραλί, το οποίο προσθέτει μια γεύση πικάντικης καυτερής θερμότητας στα ουδέτερα, ενώ μπορεί να αναμιχθεί με το χρώμα Freesia (= κίτρινο σαν το λουλούδι φρέζια), ένα έντονο εντυπωσιακό κίτρινο που θα φωτίσει τις ντουλάπες αυτή τη σεζόν. Μια τροπική σκιά, εμπνευσμένη από τα λουλούδια, τη ζεστασιά και την ενέργεια της φρέζιας, βοηθούν να στηθεί το σκηνικό για το Celosia Orange (= πορτοκαλί σαν το άνθος σελόσια), ένα χρώμα με αισιοδοξία και αυθορμητισμό. Παντρέψτε το πορτοκαλί Celosia Orange με το βιολετί Violet Tulip για μια μαγευτική σαγηνευτική όψη που θυμίζει το ηλιοβασίλεμα του καλοκαιριού.

Sand-Freesia- combination

Συνδυασμός Sand με Freesia

*Εικόνα από Effe Ti Lab.

celosia orange 013

Celosia Orange

*Εικόνα από Sasha & Wendy Wedding Photography.

cayenne 012

Cayenne (καγιέν)

 *Εικόνα από Parsimonious Swank.

Sand-Freesia- combination2

Συνδυασμός No2 Sand με Freesia

*Εικόνα από SouthBound Bride.

Η παλέτα έρχεται να ολοκληρωθεί με το Radiant Orchid (= έντονο μωβ της ορχιδέας) ένα δυναμικό συμπλήρωμα στο Violet Tulip, και το Dazzling Blue (= εκθαμβωτικό μπλε) ένα αναζωογονητικό πολικά αντίθετο του ήρεμου Placid Blue. Παραδόξως, αυτά τα έντονα ζωηρά χρώματα ταιριάζουν πολύ με όλα τα χρώματα της παλέτας. Είναι τέλειοι σύντροφοι στα παστέλ, ενώ προσδίδουν εμπιστοσύνη και ζωντάνια όταν συνδυαστούν με άλλα έντονα και τολμηρά χρώματα.

radiant orchid 01

Radiant Orchid

*Εικόνα από Novinky-Wedding Day.

Radiant-Orchid-Hemlock

Συνδυασμός Radiant Orchid με Hemlock

*Εικόνα από SouthBound Bride.

dazzling blue 015

Dazzling Blue

*Εικόνα από Pop Up Fashion.

Από την ανδρική παλέτα χρωμάτων για την Άνοιξη 2014, έχουμε σαν συμπληρωματικά χρώματα στα ήδη προαναφερθέντα, το Purple Haze (ένα πιο σκούρο Violet Tulip), το Magenta Purple (ένα πιο έντονο Radiant Orchid) και το Comfrey (= σαν την καμφορά) που είναι το αρσενικό αντίθετο του θηλυκού Hemlock.

w - magentapurple 2

Magenta purple

*Εικόνα από Wedding Paper Divas.

comfrey

Comfrey (καμφορά)

* Εικόνες από Pinterest.

Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Pantone, η παγκόσμια αρχή των χρωμάτων, εξερευνά τους σχεδιαστές από τις επιδείξεις μόδας της Νέας Υόρκης και όχι μόνο, για να σας φέρει τα πιο σημαντικά χρώματα της μόδας της εποχής. Αυτή η έρευνα σας δίνει τις προσεχείς αποχρώσεις που θα αρχίσουν να διακρίνονται από την Άνοιξη του 2014.

Πηγή: Pantone LLC

Colors 2014

Χρώματα 2014

*Εικόνα από Roger Handermann.

 

Leave your idea or comments