Κουκουβάγια - συμβολισμός

Η κουκουβάγια ή γλαύκα: τι συμβολίζει;

Newman Διάλειμμα, Τι συμβολίζει;

Η κουκουβάγια είναι πολύ δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, οπότε βλέπουμε το παράξενα όμορφο αυτό πτηνό πολύ συχνά. Τι συμβολίζει, αλήθεια η κουκουβάγια;


Κουκουβάγια ή Γλαύκα της Θεάς Αθηνάς (Ο φύλακας της Νύχτας)

 Η κουκουβάγια αποτελεί σύμβολο σοφίας και σύνεσης. Ο συμβολισμός προέρχεται από την αρχαιότητα και την ελληνική μυθολογία όταν η θεά Αθηνά, η θεά της φρόνησης και της μάθησης, εντυπωσιάστηκε από τα μεγάλα μάτια και την σοβαρή εμφάνιση της. Έκτοτε είναι το αγαπημένο πουλί και έμβλημά της και την συντροφεύει σε πολλά αγάλματα. Απεικονίζεται μάλιστα σε κάποια Ελληνορωμαϊκά νομίσματα σαν σύμβολο της ευφυΐας και του πλούτου.

Σαν σύμβολο προτρέπει για παρατηρητικότητα στους οιωνούς και φέρνει το μήνυμα ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την διαίσθησή μας για κάποιο φλέγον ζήτημα.
Στους αρχαίους πολιτισμούς της Αιγύπτου, των Κελτών, και των Ινδουιστών η συμβολική σημασία της κουκουβάγιας περιστράφηκε γύρω από την κηδεμονία των κόσμων, καθώς και την προστασία των νεκρών.

IMG_8727 232146 700533 copy

Κουκουβάγια σε λευκό μεταλλικό κλουβάκι!

Οι Mεσκαλέρος πιστεύουν ότι η κουκουβάγια μεταφέρει τις ψυχές των πρόσφατα πεθαμένων και ότι είναι ένας αγγελιοφόρος θανάτου. Υπό το πρίσμα αυτό η κουκουβάγια ήταν κυβερνήτης της νύχτας και μάντης των ψυχών. Μια παρεξήγηση αυτής της απαραίτητης σχέσης έδωσε στη κουκουβάγια κάποια αρνητικούς συνειρμούς με το θάνατο. Συχνά μύθοι δείχνουν την κουκουβάγια που συνοδεύει το πνεύμα στον υπόκοσμο – φτερουγίζει απελευθερώνοντας τις ψυχές από το φυσικό κόσμο στη σφαίρα του πνεύματος.

Ιθαγενείς Αμερικάνοι συσχετίζουν την έννοια της κουκουβάγιας με τη σοφία και τη διορατικότητα. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι η κουκουβάγια είναι ένας μεγάλος μάντης των καιρικών συνθηκών. Όποιος έχει την ικανότητά να βλέπει τη νύχτα είναι θρύλος μεταξύ των ιθαγενών, και για αυτό το χαρακτηριστικό πραγματοποιούν επικλήσεις κατά τη διάρκεια τελετών, όταν ένας χρησμός της μυστικής γνώσης ήταν απαραίτητος.

Πηγή: Ιστοσελίδα htm.com.gr/κουκουβαγια

Δες άρθρα με αντικείμενα, διακοσμητικά, είδη χειροτεχνίας, μπρελόκ, ξύλινα ή υφασμάτινα στολίδια με θέμα την κουκουβάγια εδώ!

 

Παιδικό τραγούδι: Η Κουκουβάγια

**Σχετικά με τα προϊόντα της εικόνας με την κουκουβάγια στο κλουβάκι, δες στη συνέχεια τους κωδικούς και τις τιμές τους:

ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΙΜΗ

700533 Κουκουβάγια υφασμάτινη 12cm

6,20 €

232146 Μεταλλικό κλουβί λευκό με γυαλί για κερί (28cm)

8,70 €

 

Φωτογραφίες από Newman Co © 2014

*Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ενδέχεται να αλλάξουν, συνεπώς για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας...

Δες άλλα άρθρα με θέμα την κουκουβάγια!

Leave your idea or comments