30-56806 aromatistis porcelain 350364

Αρωματικός λύχνος ρεσό!

Lilian NewmanΥλικά

Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται καθένας από εμάς όταν επισκέπτεται ένα σπίτι, είναι η «μυρωδιά του». Αμέσως καταλαβαίνουμε, για παράδειγμα, αν σε αυτό το σπίτι κατοικούν καπνιστές ή αν υπάρχουν ζωάκια. Παρατηρήστε πώς μας προδιαθέτει ευχάριστα ένα σπίτι εάν έχει πρόσφατα ψηθεί ένα ψωμί ή ένα γλυκό, αν ετοιμάζεται καφές στην καφετιέρα. Οι ευωδιές τους πλανώνται στο χώρο και μας ανεβάζουν τη διάθεση!

Τα αιθέρια έλαια χρησιμοποιούνταν πριν από 6000 χρόνια στους αρχαίους πολιτισμούς της Ινδίας, της Κίνας, της Ελλάδας και της Ιταλίας, αν και η αρωματοθεραπεία δεν επισημοποιήθηκε παρά μέσα στον προηγούμενο αιώνα. Πλέον, η αρωματοθεραπεία έχει καθιερωθεί στην Ευρώπη, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Αμερική.

Ο πιο εύκολος και γνωστός τρόπος χρήσης των αιθέριων ελαίων είναι ο αρωματικός λύχνος, γνωστό και ως καυστήρας διάχυσης (ή burner/oil burner). Τα ρεσό λειτουργούν με το να ζεσταίνουν μερικές σταγόνες λαδιού σε ένα μικρό δοχείο με νερό, το οποίο βρίσκεται πάνω από ένα κερί. Τα ρεσό είναι μια καλή επένδυση, καθώς είναι ένας από τους ευκολότερους τρόπους να ωφεληθείτε από το άρωμα ενός αιθέριου ελαίου και την ήπια θεραπευτική του επίδραση και να δοκιμάσετε συνδυασμούς λαδιών.

Ρεσό για αιθέρια έλαια!

30-56806 aromatistis porcelain 350364

Αρωματικός λύχνος ρεσό!

Για να χρησιμοποιήσετε το ρεσό, γεμίστε με νερό το δοχείο του, ρίξτε απλώς λίγες σταγόνες λάδι μέσα και ανάψτε το κεράκι. Κοιτάξτε προσεκτικά για μερικά λεπτά και θα δείτε να ανεβαίνει από το δοχείο ένας αραιός καπνός σαν πάχνη –αυτή η πάχνη μεταφέρει το αιθέριο έλαιο μέσα στον χώρο σας. Στη συνέχεια σβήστε το κερί, καθώς δεν χρειάζεται να παραμένει αναμμένο προκειμένου το άρωμα να εξακολουθήσει να υπάρχει στον χώρο. Φυσικά, μην ξεχνάτε να έχετε πάντοτε τον νου σας όσο το κεράκι στο ρεσό είναι αναμμένο.

Κωδικός Περιγραφή Τιμή
350364 Βάση για έλαια με ρεσό από πορσελάνη σε χρώμα λευκό 10,00 €

 

*Οι τιμές συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και ενδέχεται να αλλάξουν, συνεπώς για την καλύτερη ενημέρωσή σας, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε μαζί μας...

 

Θέλω να δω γυάλινες θήκες για ρεσό!..

Leave your idea or comments